måndag, augusti 12, 2013

Nystart

Solen kämpar mot de svarta molnen, vinner vissa matcher, förlorar en del. Blickarna man möter på stan är målmedvetna, vakna, nyktra!

Det är höst, det är nystart!

Idag var jag på komvux för att schemalägga matten, dricka kaffe, sälja gamla läroböcker, träffa alla sköningar och för att hjälpa vilsna själar att hitta rätt. Det pirrar i magen av förväntan, vad har denna höst att erbjuda tro?

Skola, jobb och... ja precis, träning. Nu är det dags att förvandla vinet till vatten och ge sig ut och förbränna sommarens synder.

Min blogg ska kickas igång och fyllas med ångest, stress och utmaningar!

Hoppas ni vill följa med mig

Nu kör vi!










tisdag, augusti 06, 2013

Magar

Alla människor har en mage. Magen sitter på mitten av kroppen och det är i den all mat och dryck hamnar en stund innan den går vidare. Alla vi människor började vårt liv just i en mage.

Precis som att alla människor är unika är även magarna unika. Magarna utvecklas allt efter att vi förändras, den blir större med åldern, den växer när det finns bebisar i den eller när man äter mycket mat. Magens muskler blir större och synligare när vi tränar och magar kan även gå inåt när vi blivit för smala. En del har flera magar och en del har fjärilar i sina.
Magkänsla har vi för att vi ska kunna välja rätt, och gaserna gör att vi ibland släpper en fjärt.

Min mage protesterar när jag ger den fel mat, den gör också uppror när den tycker att jag skyndar genom livet för fort.
Jag tycker om min mage (även fast jag många gånger gett den skulden när favoritjeansen inte suttit snyggt).

I detta nu har jag och magen semester som börjar gå mot sitt slut, snart är det dags att leta reda på musklerna som gömt sig under semestermaten. Magen kommer behöva mer näring än enbart bubblande vin och grillade marshmallows. På måndag när vardagen börjar igen ska min mage stolt visa upp att vi minsann haft en god sommar :)