onsdag, maj 21, 2014

Sjuuuuk på varmaste dagen

Ligger i soffan med klibbig panna, stickad tröja och spyhink inom räckhåll. Varmaste dagen och jag är sjuuuuk :(

Idag var det dessutom tentainlämning och universitetet har aldrig känts längre bort. Maken insåg att jag varken skulle kunna åka buss eller cykla så han skjutsade mig dit. Eftersom attackerna kom med exakt tjugo minuter mellanrum så var det bara att slänga sig på toa, utföra det man gör där när man är sjuk, för att sen sätta sig i bilen.

Väl framme ser jag att studentcentrum öppnar en timme senare än jag trodde. 45 minuter på skolan i mitt tillstånd kändes som en mardröm.  Kaoshåret i tofs som inte lurade någon,  blek och klibbig i hela fejan. Röda utslag runt ögonen efter nattens ansträngningar och en odör av spya och badrumsgolv som borde skuras. Stickad tröja och mysbyxor utan varken bh eller strumpor. 

De glada bekymersfria studenterna på skolan hoppade och skuttade omkring och jag höll mig nära toaletter.  Hoppas det inte är smittsamt det jag har för annars finns det risk att jag är orsaken till en epidemi på skolan.  När smittskyddsläkaren och hennes team om en vecka kommer undersöka vad och vem som orsakat universitetets undergång får jag hoppas de inte läser min blogg. 

Maken fick guidad tur mellan toabesöken då jag mådde riktigt bra. Bjöd honom till och med på kaffe med mina kuponger, det tyckte jag han förtjänade efter att ha tagit ut vasf (vård av sjuklig fru).

När klockan närmade sig öppningsdags såg vi hur alla andra tentainlämningssugna började trängas sig. Jag skulle först och på stappliga ben ställde jag mig, uppstött av min starke make så nära grinden som snart skulle åka upp. Såg några tjejer fundera på samma sak,  men deras enda stress den dagen var säkert att de skulle hinna först ut till studentlägenheternas gräsplättar för att bättra på sina redan bruna perfekta icke sjuka kroppar. 

Maken tog nummerlapp först! Är så lycklig att ha en stabil karl i såna läge, hade jag varit ensam hade jag nog fortfarande legat kvar där. Nertrampad och kvävd i mina egna spyor. 

Så nu ligger jag här, utslagen i soffan, bloggar och tycker synd om mig.  Glad att tentan är inne och att jag har en sympatiskt hund som vaktar mig mot skatorna på altanen som försöker ta sig in.

I natt vid första besöket på stället där man går när man ska pudra näsan så trodde jag att tentafirandet på tisdag kväll hade tagit ut sin rätt,  men det är en omöjlighet.  Två cider, och att jag var hemma halv åtta kan omöjligt orsakat detta lidande 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar