tisdag, december 10, 2013

Att välja hatet

Att välja att hata! Hata det som är annorlunda, hata det vi inte förstår eller hata de som hatar. Det blir en ond mörk cirkel som snart kommer vara mycket svår att ta sig ur. Vi måste göra något nu.

De flesta normalkorkade människor som jag tycker att livet går ut på att ha roligt, få må bra och veta att ens nära och kära har det bra. Många av oss har också en önskan om att se ett samhälle som utvecklas och förbättras, eller hur?

Jag förstår inte varför man under sitt korta liv här på jorden ägnar så mycket tid åt att hata. Man lägger ner tid på att kränka människor, förbjuda det som är "annorlunda" och sprida sitt hat. Vad är det som händer i människorna, är det rädsla? Hur kan vi tillåta oss själva att mata oss med sånt här? Du sprider inte bara skräck och obehag i din närhet, du förgör dig själv. Anna Skipper säger att "du är vad du äter", det är sant. Det du matar din själ och tankar med sprider sig i dig, det blir en del av dig för att slutligen ta över. Vill du det, vill du vara en människa som är så full av hat att det inte längre finns plats för kärlek?

Ta vara på din korta tid här på jorden. Krama om dina nära, låt kärleken vinna. Kom ihåg, det är inte "de" som är annorlunda.

Vi alla är annorlunda, vi är unika, och det är något bra!


bildadress
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar